22 BET, biggest odds Online!
Luaj

Sweden

bastet sportive ne Suedi

Ligji për bastet sportive në Suedi

Sipas ligjit ekzistues, në Suedi, çdo aktivitet që ka të bëjë me lojërat e fatit, kazinotë dhe bastet sportive në Suedi është nën kontrollin e shtetit në formën e një monopoli. Gjithsesi situata është në ndryshim e sipër, teksa Komisioni Europian i ka vendosur Suedisë një presion të madh për të hapur tregun e saj dhe për të lejuar konkurrencën e ndershme mes operatorëve. Por, pavarësisht situates së tanishme, ka shumë operatorë ndërkombëtarë që pranojnë lojtarë nga vendi nordik. Fatmirësisht legjislacioni vendas nuk e parashikon si të jashtëligjshme vendosjen e basteve, apo argëtimin në forma të tjera te këta operatorë online.

Të rejat më të fundit mbi bastet sportive në Suedi

Shqetësimi më i madh që kanë lojtarët dhe të apasionuarit e lojërave të fatit në Suedi është padyshim hapja e tregut. Përplasjet mes qeverisë vendase dhe Bashkimit Europian kanë qenë gjithmonë të pranishme, dhe Suedia ka dhënë shpesh fjalën se do të ndërmarrë ndryshime.

Megjithatë, hapat konkretë kanë qenë shumë të vegjël. Kjo gjë ka detyruar organizmat europianë që të kërcënojnë shtetin nordik me sanksione, nëse dështon përsëri të krijojë një organizim më të drejtë në tregun e kumarit dhe basteve online. Me zhvillimet e fundit, duket një çështje kohe përpara se Suedia të ndërmarrë hapa të mëdhenj në liberalizimin e tregut. Kjo pritet të ndodhë jo vetëm për shkak të presionit nga BE, por dhe për shkak të situatës së brendshme.

Duke qenë se operatorët offshore operojnë në mënyrë të lirë në vend, kjo gjë i ka sjellë mjaft dëme monopolist Svenska Spel. Jo vetëm që monopoli nuk arrin të jetë kompetitiv sa duhet në treg, por qeveria vendase nuk mund të përfitojë financiarisht nga aktivitetet e kompanive offshore, sepse ato nuk janë të regjistruara në Suedi. Pra regjistrimi i operatorëve të tjerë brenda vendit duket se është zgjidhja logjike që do të kënaqë të gjitha palët, shtetin suedez, BE dhe sigurisht lojtarët.

Cilat janë opsionet për lojtarët?

Përsa i përket opsioneve të ligjshme vendase, e vetmja alternativë për lojtarët është Svenska Spel. Kjo kompani përfaqëson monopolin shtetëror dhe ofron një larmi lojërash për shtetasit suedezë. Mes të cilave:

 • Llotari kombëtare
 • Poker
 • Roulette
 • Bingo
 • Karta Gërvishtëse
 • Lojërat me zare
 • Lojëra me letra etj

Por sigurisht, lojtarët në Suedi nuk janë të kufizuar vetëm në këto opsione. Megjithëse Svenska Spel ka avantazhin e një monopoli në shtetin nordik, ekzistojnë mjaft arsye se pse lojtarët shpesh herë zgjedhin operatorët e huaj. Për shembull, pokeri që ofrohet nga monopoli shtetëror, është i kufizuar vetëm për vendasit. Për këtë arsye, lojtarët në Suedi preferojnë të luajnë poker në faqet e kompanive offshore, ku mund të gjejnë lojtarë të tjerë, shanse dhe shpërblime më të mira, si dhe më shumë opsione për të luajtur. 

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati në Suedi?

Përsa i përket basteve sportive dhe kazinove online, mosha minimale për të provuar fatin është 18 vjeç. Gjithsesi, kjo moshë ndryshon kur vjen fjala te kazinotë fizike. Çdo shtetas suedez që do të hyjë në një kazino tradicionale duhet të ketë mbushur të paktën 20 vjeç si dhe të jetë i regjistruar. Për çdo lojë tjetër mosha është 18 vjeç.

Cilat janë aplikacionet dhe faqet më të mira për bastet sportive në Suedi?

Kur vjen fjala te bastet sportive online në Suedi, opsionet më të mira për lojtarët suedezë gjenden në faqet e që mbajne një licensë lokale por edhe ato offshore. Operatorët më të vlerësuar dhe me përfitimet më të mira për klientët janë:

10bet – e licensuar në Suedi! >>> Kliko për analizën e plotë të kompanisë!

Cilat janë kazinotë më të mira online në Suedi?

Në qoftë se po kërkoni kazino online, në Suedi ju mund të aksesoni faqet e disa prej gjigandëve botërorë të kazinove dhe lojërave të fatit. Disa prej kazinove të mëposhtme, ju japin gjithashtu mundësinë e depozitimit të parave në valutën vendase.

Kushtet për operatorët

Në rastin e shtetit suedez nuk ka shumë kuptim të flasim për operatorët, pasi i ligjshëm është vetëm 1, Svenska Spel. Gjithsesi ekzistojnë një sërë rregullash dhe ligjesh që rregullojnë situatën në vend dhe shtrojnë rrugën për veprimtarinë e subjekteve të lojërave të fatit.

Në vendin nordik, organi kryesor përgjegjës për këto detyra, është Autoriteti Suedez i Lojërave të Fatit. Ky organ është gjithashtu vendi ku subjektet e ndryshme mund të drejtohen për të filluar aplikimin për marrjen e një licens, për të operuar në fushën e kumarit në vend.

Ky është një proces i vështirë për operatorët e huaj, por për ata që duan të operojnë nën emrin e Svenska Spel gjërat janë më të lehta. Ekzistojnë megjithatë disa kufizime bazë që vlejnë për këdo që do të aplikojë për një licensë. Sipas historikut, dhe të dhënave nga Autoriteti Suedez i Lojërave të Fatit, aprovimi nuk u jepet personave që:

 • Janë nën moshën 18 vjeç
 • Kanë deklaruar falimentin në të shkuarën
 • Kanë rekorde kriminale
 • Nuk kanë kapacitet ligjor

Gjithsesi këto janë vetëm kushte të përgjithshme, dhe për aprovimin e një license, kushtet janë shumë më specifike. Për më shumë, autoriteti përgjegjës mund të kërkojë informacion shtesë, ose të vendosë kushte të tjera për një aplikant të caktuar. E gjitha kjo bazohet në analizën individuale që i bëhet çdo aplikimi për licensë.

Pyetje të shpeshta (FAQs)


Ku mund të vendos baste sportive online?

10bet – e licensuar në Suedi! >>>  Kliko për analizën e plotë të kompanisë!
Në Suedi alternativa më e mirë për të vendosur baste sportive online janë operatorët e huaj offshore. Disa prej më të njohurve që operojnë në vendin nordik janë: 
Kompani offshore
Betsson
bet365
Megapari
William Hill
888sport
22Bet

Cila është mosha minimale për të luajtur baste sportive në Suedi?

Mosha minimale për të hyrë në kazino është 20 vjeç. Për të gjitha lojërat e tjera, si dhe veprimtaritë online (përfshirë kazinotë online), mosha minimale është 18 vjeç.

A operojnë kazino online në Suedi?

Po! Përveç kazinove të Svenska Spel, në vendin nordik operojnë emra mjaft të njohur botërorë
Ndiqni linkun për kazinotë më të mira online në Suedi!

A dënohem nëse luaj në kazino online offshore?

Jo! Legjislacioni suedez nuk parashikon dënime për lojtarët që zgjedhin të luajnë në kazino dhe platforma online offshore.


Best Online Sportsbooks in Sweden

Official Final 20bet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Cyberbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Powbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official 10Bet site Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50 % deri në 50 EUR + 5 EUR për eventin sportiv të rradhës! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj nga shtetet e lejuara si: Canada, UK, Sweden, Kosovo, Macedonia, Finland

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Nuk lejohen lojtarë nga Shqipëria.