22 BET, biggest odds Online!
Luaj

Portugal

bastet sportive ne portugali

Ligji për bastet sportive në Portugali

Kumari dhe bastet sportive në Portugali janë tepër liberale. Të apasionuarit pas lojërave të fatit dhe basteve sportive në Portugali mund të konsiderohen vërtet me fat. Kjo pasi shteti që ndodhet në gadishullin iberik ka ligje mjaft liberale kur vjen fjala te kumari. Pak a shumë të gjitha llojet e kumarit janë të ligjshëm, duke filluar nga kazinotë online, bastet sportive e deri tek llotaritë e ndryshme dhe lojërat gërvishtëse. Portugalia bën kështu përjashtim nga shumica e shteteve në Bashkimin Europian, të cilët kanë kontrolle më të rrepta për veprimtarinë e operatorëve të lojërave të fatit.

Cilat janë opsionet për lojtarët?

Ndryshe nga shtetet e tjera, Portugalia ofron për lojtarët e saj një gamë të gjerë operatorësh vendas. Këta të fundit ofrojnë një sëri lojërash dhe mënyrash të ndryshme për t’u argëtuar. Ekzistojnë 9 kazino vendase ku ju mund të luani lojëra kazinosh, por të vendosni dhe baste sportive. Ato janë:

Një opsion tjetër mjaft i preferuar në vend është dhe llotaria kombëtare. Ajo i ka fillimet e saj që në vitin e largët 1783. Llotaria kombëtare organizohet në mënyrë ekskluzive nga departamenti shtetëror i njohur me emrin Santa Casa da Misericordia de Lisboa, shkurt SCML. Ky autoritet ka të drejtën ekskluzive të disa lojërave në shtetin portugez, duke përfshirë këtu dhe bastet sportive. Gjithsesi nuk duhet të shqetësoheni, pasi mund të luani për skuadrën tuaj të preferuar tek operatorët e huaj që veprojnë në vend (offshore).

Totobola është gjithashtu një lojë me famë vendase që është shumë e ngjashme me bastet sportive klasike. Edhe kjo lojë organizohet në mënyrë ekskluzive nga SCML.

Avantazhi më i madh i lojtarëve në Portugali është fakti se fitimet e tyre nuk taksohen asnjëherë!

Cila është mosha minimale për të luajtur bastet sportive në Portugali?

Në Portugali mosha minimale për të luajtur lojëra fati është e ndryshme bazuar mbi kritere të caktuara. Për shtetasit e huaj, që duan të vendosin baste apo të luajnë në një kazino në vend, mosha minimale është 18 vjeç. Për vendasit, pra për shtetasit portugezë, kufiri është 21 vjeç. Madje ka kazino të caktuara të cilat nuk pranojnë lojtarë nën moshën 25 vjeç. Gjithsesi, në fund çdo gjë varet nga operatori i caktuar.

Cilat janë aplikacionet dhe faqet më të mira për baste sportive?

Megjithëse qeveria portugeze ka ndaluar faqet e shumë platformave të huaja për baste sportive, ende ekzistojnë disa prej tyre ku lojtarët vendas mund të provojnë fatin. Faqet e mëposhtme kanë vlerësime mjaft të mira dhe nuk ekzistojnë penalitete ligjore për lojtarët që luajnë në to.

Cilat janë kazinotë më të mira online në Portugali?

Shumica e kazinove vendase, kanë dhe platformat e tyre online. Gjithsesi në shtetin iberik kanë akses dhe disa nga kazinotë më të njohura botërore. Disa prej tyre janë:

Kushtet për operatorët

Si në çdo vend tjetër të Bashkimit Europian, operatorët që duan të futen në tregun e lojërave të fatit duhet të pajisen me një licensë. Kushtet janë pak a shumë të njejtat si për operatorët fizikë, ashtu dhe ata online. Subjektet duhet të kenë rekorde të rregullta të veprimtarive të tyre ekonomike dhe një kapacitet të mjaftueshëm financiar për të filluar procesin e aplikimit. Gjithashtu operatorët që duan të pajisen me licensë duhet të paraqesin një strukturë të qartë të shërbimeve që ofrohen.

Kostoja fillestare e aplikimit është €18,000 (vetëm kostoja bazë). Më pas, për çdo veçori apo lojë që duhet të licensohet vet në mënyrë të veçantë, kostoja rritet me €2,000. Kohëzgjatja e vlefshmërisë së licensës është 3 vjet dhe ajo mund të rinovohet.

Ajo që është për t’u theksuar janë taksat që duhet të paguajnë operatorët, të cilat janë relativisht jo të vogla. Sallat e bingove duhet t’i paguajnë qeverisë një taksë prej 25%. Ndërsa përsa i përket lojërave të fatit online, garave me kuaj, basteve sportive etj taksa varion nga 15% deri në 30%.

Të rejat më të fundit dhe e ardhmja

Shteti portugez, me një vendim të fundit, ka vendosur të limitojë opsionet online për lojtarët, për shkak të situatës së krijuar nga COVID 19. Akti ligjor nuk përmban informacione specifike se cilat veprimtari do të kufizohen apo në çfarë mase, por përmendet shembulli i Spanjës që ka ndejkur të njejtën politikë së fundmi.

Ajo që dihet është se qeveria do të ndalojë operatorët të reklamojnë platformat e tyre si një mënyë për të kaluar kohën gjatë izolimit. Qëllimi i nismës është sigurisht mbrojtja e lojtarëve, sidomos tani që janë më të ekspozuar ndaj kumarit online. Kufizimet pritet të jenë aktive deri në përfundimin e gjendjes së emergjencës nga COVID 19. Ky vendim erdhi pas evidentimit se të ardhurat nga kumari online u rritën në mënyrë eksponente me 24% në vendin iberik.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Sa janë të ardhurat nga lojërat e fatit në Portugali?

Të ardhurat nga lojërat e fatit pësuan një rritje të ndjeshme në Portugali, duke shënuar 84.2 milion euro vetëm për 3-mujorin e tretë të vitit që lamë pas.

Ku mund të vendos baste sportive online?

Ju mund të zgjidhni mes operatorit vendas SCML, ose një prej operatorëve të huaj që pranojnë lojtarë portugezë. Disa nga faqet e huaja janë:
Betwinner Sports
Megapari Sportsbook
22BET Sportsbook
Melbet Sportsbook

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati në Portugali?

Mosha minimale varion nga 18 në 21 vjeç. Megjithatë ekzistojnë kazino të caktuara në Portugali të cilat nuk pranojnë lojtarë nën moshën 25 vjeç. Ndërsa përsa i përket operatorëve offshore, shumica e tyre kanë si kufi moshën 18 vjeç.

A operojnë kompani offshore në vend?

Po! Në Portugali ekzistojnë një sërë kompanish offshore të cilat operojnë lirshëm, pavarësisht përpjekjeve të qeverisë për t’i ndaluar këto platforma.


Best Online Sportsbooks in Portugal

Official Bet365 Review Page Featured Image
★★★★★
bet365 ofron bonuse dhe programe te ndryshme per lojtaret e saj. bet365 është marka e preferuar e basteve sportive në internet në botë me të ardhura vjetore prej mbi 3.5 miliardë dollarësh dhe mbi 7000 punonjës në mbarë globin.
Aplikohen kushtet e bonusit

Max deri në $100 kredite. Vetëm për të regjistruarit e rinj

Min. $5 deposit. Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Final 20bet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Betwinner Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!

Official 22bet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 120 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Reloadbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Librabet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR + 15 EUR Free Bet. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Mybookie Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official 888Sport Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Megapari Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Campobet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Evobet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 200 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Bwin Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 30 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Ivibet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Tornadobet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Por nuk mbaron këtu! Nëse depozitoni minimalisht $40 në llogarinë tuaj pasi keni përfituar bonusin e parë, ju përfitoni një të dytë. Oferta e dytë është në masën 50%, deri në $200. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official William Hill Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Mrgreen Review Page Featured Image
★★★★★
Bonus terms apply For new registrants only The terms and conditions of using the bonus are determined by the company and may be changed at any time. Always check the bonus rules before playing with the bonus. Registration bonus 100% up to 100 EUR! The bonus is offered only to new players who register on the platform!
Official Sportsbet Review Page Featured Image
★★★★★
Sportsbet.io nuk ofron Bonus hyrës por ofron bonuse javore me mBTC, free bets dhe cash.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Melbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

betnow review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Betfinal Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët nga: Kuwait, Bahrain, Saudi Arabia, Lebanon, Qatar, and Canada.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.