22 BET, biggest odds Online!
Luaj

Spain

baste sportive në spanjë

Ligji për bastet sportive në Spanjë

Lojërat e fatit dhe bastet sportive në Spanjë janë përgjithësisht të ligjshme. Gjithsesi, ekzistojnë disa kufizime të cilat janë pjesë e Aktit Spanjoll për Lojërat e Fatit të miratuar në vitin 2011. Deri para futjes në fuqi të këtij legjislacioni, bastet sportive ishin të aksesueshme shumë lehtësisht dhe në mënyrë të pastrukturuar në vendin iberik. Në ditët e sotme, çdo operator që dëshiron të ofrojë shërbimet e basteve sportive (si online ashtu dhe në mënyrë fizike) duhet të pajiset me një licensë.

Cilat janë opsionet për lojtarët?

Në Spanjë, lojtarët mund të provojnë fatin e tyre në një sërë lojërash. Gjithsesi Akti për Lojërat e Fatit ndalon vënien e basteve live gjatë zhvillimit të një eventi. Gjithashtu të ndaluara janë dhe lojërat bingo, të paktën në parim. Disa prej sporteve të cilët janë të parashikuar nga ligji dhe mund të vendosni baste janë:

  • Futbolli
  • Basketbolli
  • Garat me kuaj
  • Garat me qen
  • Tenisi
  • E-Sports
  • MotoGP
  • UFC etj

Një tjetër opsion është dhe Llotaria Kombëtare. Në ndryshim nga lojërat e tjera, Llotaria Kombëtare në Spanjë kontrollohet dhe menaxhohet nga vet shteti, dhe jo nga autoriteti i lojërave. E veçanta e llotarisë kombëtare në Spanjë, është fakti se dhe shtetasit që gjenden jashtë territoreve të vendit, mund të marrin pjesë.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati në Spanjë?

Në Spanjë mosha minimale për të luajtur lojëra fati është 18 vjeç. Ky kufi është i vlefshëm për të gjitha llojet e lojërave të fatit në vend, jo vetëm baste sportive. Mosha minimale aplikohet në sallat tradicionale të lojërave, por dhe në aplikacionet dhe platformat online. Ky kusht zbatohet deri diku me përpikmëri në Spanjë, teksa të gjitha kazinotë ushtrojnë kontrolle për personat që duan të hyjnë.

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për bastet sportive në Spanjë?

Duke qenë se lojërat e fatit dhe bastet sportive në Spanjë janë të ligjshme, ekzistojnë mjaft kompani dhe platforma që ofrojnë shërbimet e tyre për lojtarët spanjollë. Kompanitë e mëposhtme janë ndër më të vlerësuarat nga rezidentët spanjollë:

KompaniaAnalizaWebsite
Bet365Lexo analizënVizito
BetssonLexo analizënVizito
BwinLexo analizënVizito
888sportLexo analizënVizito
William HillLexo analizënVizito

Cilat janë kazinotë më të mira online në Spanjë?

Përveç faqeve vendase, lojtarët spanjollë mund të aksesojnë dhe disa nga kazinotë online më të njohura ndërkombëtare. Disa prej tyre janë:

Kushtet për operatorët

Megjithëse tregu spanjoll ofron mjaft mundësi për lojtarët, operatorët e kanë jo dhe aq të lehtë të kalojnë procesin e licensimit. Ekzistojnë dy lloje kryesore licensash: E përgjithshme dhe “Single”. Këto dy licensa ndryshojnë mes tyre nga teknikalitetet që përmbajnë, por ajo që vërtet ka rëndësi janë kostot, që duhet thënë janë relativisht të larta.

Çdo operator që kërkon të operojë në tregun e basteve sportive duhet të ketë minimalisht 2 milion euro si garanci bankare. Kjo shumë vjen duke u zvogëluar pas vitit të dytë të operatorit në treg, por gjithsesi ngelet gjithnjë një kusht. Ndërsa shumat për vet licensën dhe detyrimet e tjera janë si vijon: 

€10,000 – Vet licensa e operatorit

€38,000 – Raporte teknike të domosdoshme

€2500 – Regjistrimi i çdo license ekstra

Pas dërgimit të aplikimit koha maksimale e aprovimit të tij (ose jo) është 6 muaj. Operatorët gjithashtu duhet të jenë të kujdesshëm përsa i përket mbajtjes së licensës në rast aprovimi. Monitorimi për zbatimin e kushteve është gjithashtu mjaft i përpiktë, dhe licensa mund të revokohet nëse emri i kompanisë lidhet me: kumarin e jashtëligjshëm, krimin ekonomik, evazionin fiskal dhe shkelje të tjera.

E ardhmja e basteve sportive në Spanjë

Duke qenë se Akti Spanjoll për Lojërat e Fatit ka vite që është në fuqi, në shtetin iberik ka lindur natyrshëm debati mbi ndryshimet e mundshme ose shtesat që mund t’i bëhen ligjit. Një ndër arsyet kryesore për këto ndryshime është sqarimi përfundimtar i disa hapësirave gri, të cilat ende shkaktojnë konfuzion tek lojtarët.

E tillë është situata me lojën e bingos. Teknikisht ajo është e ndaluar nga akti. Por, vështirësia e këtij vendimi konsiston në faktin se legjislacioni, nuk e bën të qartë se çfarë mund të konsiderohet një lojë bingo.

Propozime të tjera lidhen me ofertat e mirëseardhjes kur regjistrohesh për herë të parë në një faqe bastesh apo kazino online. Përsa i përket kësaj pjese janë sugjeruar kufizime mbi lojtarët që mund të përfitojnë bonusin. Shumë ekspertë janë të mendimit se ofertat e mirëseardhjes duhet të rezervohen vetëm për personat që kanë depozituar të paktën 3 herë dhe/ose kanë të paktën 1 muaj që kanë hapur llogarinë e tyre. Arsyeja e këtij propozimi është ulja e numrit të lojtarëve problematikë.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Sa janë të ardhurat nga kumari në Spanjë?

Sipas statistikave për vitin që lamë pas, në tre-mujorin e dytë të 2020, shteti spanjoll shënoi 208.9 milion euro të ardhura nga kumari. Megjithëse shifrat ishin të mira, u vu re një rënie në sektorin e basteve sportive. Kjo dhe për shkak të pezullimit të shumë aktiviteteve sportive nga pandemia e COVID 19.

Ku mund të vendos baste sportive online?

Opsionet për baste sportive online janë të shumta për lojtarët spanjollë. Ju mund të provoni fatin tuaj në një nga kompanitë e mëposhtme: Bet365BetssonBwin888sportWilliam Hill, etj.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati në Spanjë?

Në Spanjë mosha minimale për të luajtur lojëra fati është 18 vjeç, dhe vlen për të gjitha format e argëtimit.

A operojnë kompani offshore në vend?

Po! Në Spanjë është i lartë numri i kompanive offshore që kanë akses në treg. Ju mund të luani në to, pa u shqetësuar shumë mbi kufizimet ligjore. Kjo pasi pavarësisht se konsiderohen teknikisht të jashtëligjshme, legjislacioni spanjoll nuk ndëshkon lojtarët që luajnë te këta operatorë.

A operojnë kazino online në Spanjë?

Po! Ashtu si me bastet sportive, ekzistojnë dhe shumë alternative dhe kazino online. Mes të cilave, më të vlerësuarat nga lojtarët janë:
CrazyFox Casino
EU Slot Casino
Casoola Casino
Kassu Casino
Genesis Casino
Blackjack Ballroom Casino


Best Online Sportsbooks in Spain

Official Bet365 Review Page Featured Image
★★★★★
bet365 ofron bonuse dhe programe te ndryshme per lojtaret e saj. bet365 është marka e preferuar e basteve sportive në internet në botë me të ardhura vjetore prej mbi 3.5 miliardë dollarësh dhe mbi 7000 punonjës në mbarë globin.
Aplikohen kushtet e bonusit

Max deri në $100 kredite. Vetëm për të regjistruarit e rinj

Min. $5 deposit. Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Final 20bet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Betwinner Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!

Official 22bet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 120 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Reloadbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Cyberbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official 888Sport Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Bwin Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 30 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Ivibet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official William Hill Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Sportsbet Review Page Featured Image
★★★★★
Sportsbet.io nuk ofron Bonus hyrës por ofron bonuse javore me mBTC, free bets dhe cash.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.