22 BET, biggest odds Online!
Luaj

United Kingdom

Ligji për bastet online në Mbretërinë e Bashkuar

Ligji për bastet online në Mbretërinë e Bashkuar

Ligji për bastet online në Mbretërinë e Bashkuar thotë që: Bastet dhe lojërat e fatit online janë përgjithësisht të lejuara me kufizime. Qeveria vendase aplikon ligje mjaft strikte për kompanitë e basteve dhe lojërave të fatit online. Nëpërmjet këtyre legjislacioneve të ashpra, qeveria në Mbretërinë e Bashkuar ia ka dalë të krijojë besim te konsumatorët në lidhje me operatorët që operojnë në biznesin e basteve dhe kumarit online. Pra ndryshe nga shtetet e tjera, ligjet për aktivitetin e basteve dhe lojërave online janë mjaft të qarta në U.K.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati?

Mosha minimale për të luajtur lojëra fati online në Mbretërinë e Bashkuar është 18 vjeç. Kjo vlen për shumicën e formave të kumarit online (kazino, baste sportive, poker etj). Përjashtim bëjnë vetëm llotaria kombëtare, lojërat me gërvishtje dhe skedinat mbi futbollin. Për këto të fundit mosha minimale për të marrë pjesë është 16 vjeç.

Kufizimet mbi operatorët

Gjithashtu ekzistojnë disa kufizime të tjera të rëndësishme, këtë rradhë për kompanitë që ofrojnë lojëra fati. Operatorët që kanë aktivitet online janë të kufizuar. Kjo pasi autoriteti i lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar është mjaft strikt në lëshimin e licensave që u japin kompanive të drejtën për të operuar online. Pra vetëm disa kompani që përmbushin standartet më të larta, mund të operojnë në industrinë e basteve dhe kumarit online.

Një tjetër arsye e operatorëve të pakët në treg janë taksat mjaft të larta. Mbretëria e Bashkuar tarifon një taksë mbi fitimin prej 15% drejt çdo kazinoje apo faqeje bastesh online që operon në territorin e saj. 

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për baste sportive?

Në Mbretërinë e Bashkuar ekzistojnë një sërë platformash online ku ju mund të vini bast mbi skuadrën tuaj të preferuar. Më poshtë kemi përmbledhur ato më popullore dhe të sigurta për lojtarët:

Cilat janë kazinotë më të mira online në United Kingdom?

Kazinotë online janë gjithashtu të preferuara nga shumë lojtarë. Në Mbretërinë e Bashkuar operojnë disa nga emrat më prestigjozë në industrinë e kazinove online. 10 platformat më të besueshme dhe sigurisht të ligjshme që operojnë në UK janë:

Si të sigurohem se po luaj në mënyrë të ligjshme?

Për të gjetur se cilat kazino online apo faqe të tjera janë të ligjshme në U.K, mjafton të kërkoni për logon e “UKGC” (United Kingdom Gambling Comission).

Në qoftë se në faqen ku po luani gjeni certifikimin me logon e mësipërme, mund të rrini të qetë pasi kompania operon në mënyrë të ligjshme. Dhe jo vetëm! Një license “UKGC” është nga më prestigjozet në treg dhe është treguesi kryesor i një standarti mjaft të lartë ndershmërie dhe sigurie.

Komisioni me anë të ligjeve që vendos ka për detyrë të sigurojë:

  • Lojërat e fatit në Mbretërinë e Bashkuar nuk përbëjnë vepër penale.
  • Lojërat e fatit janë të ndershme dhe të aksesueshme.
  • Fëmijët dhe njerëzit më të riskuar nga rreziqet e kumarit janë të mbrojtur.

Praktikisht, e vetmja gjë që ju duhet për të luajtur lojëra fati online në Mbretërinë e Bashkuar është të jeni mbi 18 vjeç dhe të keni një lidhje aktive interneti. Falë aktit të miratuar në vitin 2005, mbi lojërat e fatit, ekziston një dokumentacion mjaft i saktë dhe i shpjeguar me fjalë të thjeshta për atë se çfarë është e lejuar dhe çfarë jo. Pra deri në një farë pike, gjërat janë shumë më të thjeshta për klientët, sesa për kompanitë e basteve online në Mbretërinë e Bashkuar.

Opsionet e ligjshme online në U.K janë të shumta, duke përfshirë: baste sportive, kazino online, llotari kombëtare, bingo, poker etj.

Çfarë ndodh nëse kapem duke shkelur ligjin?

Klientët nuk paguajnë taksë mbi fitimin e tyre në kazinotë apo faqet e basteve online. Ata gjithashtu nuk është e nevojshme të jenë të pajisur me licensë. Por nëse ju kapeni duke shkelur ligjin, që do të thotë duke luajtur në mënyrë të jashtëligjshme, penalitetet janë të rënda. Ato mund të jenë të tipit financiar, si p.sh gjobë nga £1000 deri në £5000, por dhe burgim deri në 1 vit.

Të rejat më të fundit

Ligji për bastet online në Mbretërinë e Bashkuar ka pasur ndryshime të reja sa i përket operatorëve të lojrërave të fatit dhe kompanive të basteve. Duke parë rrezikun dhe shpenzimet marramendese qeveria është duke planifikuar një fushatë për uljen e maksimumit që një lojtar mund të luajë në kazino si dhe maksimumin për të vënë një bast online.

Ndërkohë kompanitë e basteve kanë publikuar dhe fitimet për vitin që lamë pas, të gjeneruara nga lojërat e fatit online. Duke marrë shkas dhe nga pandemia e covid, opsioni online ka qënë mjaft i parapëlqyer për lojtarët në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo gjë është përkthyer dhe në të ardhura të larta për kompanitë. Gjigandi Entain raportoi një rritje në 28% në të ardhura. Ndërkohë gjigandi tjetër BetMGM gjithashtu ka parë rritje të konsiderueshme të aksioneve të veta.

E vetmja kompani që nuk ka shënuar rritje ka qënë William Hill dhe për këtë rezultat, faktorët janë ende të panjohur.

Pyetje të shpeshta (FAQs)

Ku mund të vendos baste sportive online në UK?

Ekzistojnë disa platforma dhe aplikacione mjaft popullore ku mund të provoni fatin. Mes tyre: Bet365 SportsbookBwin SportsBetway Sportsbook888sport etj.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati në UK?

Në UK mosha minimale për të luajtur lojëra fati, si online ashtu dhe fizikisht varion nga 16 deri në 18 vjeç.

A operojnë kompani offshore në UK?

Përgjigja është po, gjithsesi duhet të bëni kujdes kur provoni fatin tuaj në një operator offshore. Kjo pasi nuk ekziston asnjë kuadër ligjor që t’ju mbrojë në rast se humbni paratë tuaja apo bini pre e mashtrimeve. Për më shumë, këto subjekte konsiderohen të paligjshme nga autoritetet përgjegjëse për lojërat e fatit dhe kumarin në UK.

A janë kazinotë online të ligjshme në UK?

Po! Ekzistojnë kazino online të ligjshme dhe të kontrolluara ku ju mund të provoni fatin tuaj. Disa prej emrave më të njohur që operojnë dhe në Mbretërinë e Bashkuar janë:
Grand Mondial Casino
Blackjack Ballroom Casino
Regent Play
Genesis Casino
Ndiqni listen e plote nga portali “Games of Chance Online”


Best Online Sportsbooks in UK

Official Mybookie Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official 888Sport Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Karamba Review Page Featured Image
★★★★★
Depozito 20 EUR merr 10 EUR BONUS! Maksimumi I bonusit është 10 EUR, vetëm për lojtarët e rinj. Vetëm për bastet e kualifikuara.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Bwin Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 30 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Redbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Bonusi ka 3 nivele.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Betus Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Comeon Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 25 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Sportsbetting Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official William Hill Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Mrgreen Review Page Featured Image
★★★★★
Bonus terms apply For new registrants only The terms and conditions of using the bonus are determined by the company and may be changed at any time. Always check the bonus rules before playing with the bonus. Registration bonus 100% up to 100 EUR! The bonus is offered only to new players who register on the platform!
Official 10Bet site Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50 % deri në 50 EUR + 5 EUR për eventin sportiv të rradhës! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj nga shtetet e lejuara si: Canada, UK, Sweden, Kosovo, Macedonia, Finland

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Nuk lejohen lojtarë nga Shqipëria.

Official Mansionbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 20 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

betnow review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.